Tuppkaka

 

FOTO: Malin Wisjö

Tuppkaka

Ugn: 175 grader C


Du Behöver:

KAKAN

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3/4 dl hett vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Glasyren

  • 75 gram smör
  • 1 dl socker
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 äggula

GARNERING

  • Cocos

 

Gör Såhär:

KAKAN

Smöra och bröa en form (utan hål i) och sätt igång ugnen.

Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Blanda i hett vatten.

Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. RÖR sedan ner blandningen i smeten.

Häll smeten i formen och ställ mitt i ugnen.

Grädda tills kakan släpper från kanterna ( ca 20-30 min ). (Olika i varje ugn)

 

Glasyren


Lägg alla ingredienserna i en kastrull och rör om tills allt smält ihop till en fin och slät massa.

 

När Kakan är klar vänder du upp den på en talrik (stjälper upp) och häller sedan över glasyren.

Strö sedan över rikligt med Cocos!

 

Lycka Till

 

 

3 maj 2013

Välkommen

Välkommen till www.bakamera.n.nu.