Kladdiga/ rinniga Chokladmuffins

304524-3544448129775-1269140717-n.jpg

Denna var inne i ett par minuter mindre än vad de "ska" men är ändå mycket god!

/host-043.jpg

 

/image.jpg

Dessa var inne i ca 10-11 min. De är kladdiga, ej rinniga. :)

Foton: Malin Wisjö

 

De här muffinsarna ska helst ätas direkt varma. Då är de som godast!

Kladdiga Chokladmuffins

UGN: 200 Grader C

 

Du Behöver:

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 100 gram smör
  • 1 ½-2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör Såhär:

Smält smöret i en kastrull.

Vispa ägg och socker poröst med elvisp.

Rör sedan ner smöret.

Ha i resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet. Smeten blir ganska trögflytande.

Fyll nästan hela muffinsformarna med smet, inte riktigt ända upp eftersom de jäser upp i ugnen.

Grädda mitt i ugnen i 10-12 min.

Även om de inte ser klara ut ska de inte gräddas mer eftersom de ska vara kladdiga i mitten.

Låt dem svalna några minuter innan dom ska ätas.

 

Serveras med Bär, grädde eller vaniljglass:)

Lycka Till

 

 

 

4 maj 2013

Välkommen

Välkommen till www.bakamera.n.nu.