Pepparkaksmuffins

miniminicupcakes2cpepparkaka02.jpg

Det här unerbara receptet fick jag av min pojkvänns mamma. Otroligt gott!

UGN: 225 Grader C

Du Behöver:

KAKAN

  • 1 ½ dl fil eller gräddfil
  • 100 gram rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk bikarbonat

GLASYREN

  • 2 dl philadelphia ost ( 200 gram )
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl florsocker
  • 25 gram rumsvarmt smör
  • Eventuellt 1 dl lingon till dekoration.

(Jag brukar göra dubbel sats med glasyr om jag gör i sockerkaksform)

Gör Såhär:

KAKAN

Blanda mjöl, nejlikor, kanel, ingefära ock bikarbonat i en separat bunke.

Rör smör och farinsocker poröst med elvisp. 

Knäck äggen i en liten skål för att kunna se eventuella äggskal eller om äggen är dåliga!

Tillsätt sedan äggen i smörblandningen, ett i taget och rör om.

Rör ner gräddfil och ha sedan i mjölblandningen.

Fördela smeten i muffinsformar på en plåt. Grädda mitt i ugnen i 10 min.

( Vill du göra i en sockerkaks form går det bra. Isåfall smörar du och bröar en form, helst med löstagbar botten och häller all smet i den. Den ska då stå mitt i ugnen i ca 30-40 min, som en sockerkaka i 225 grader)

GLASYREN 

Sikta (Sila) florsockret i en bunke för att få bort klumpar.

Ha i smöret och vispa med elvisp (spiralvisparna) till en klumpfri massa. Det kan ta nån minut innan det är helt klumpfritt. ( Inte gott med smörklupar i ju )!

Ha därefter i resten av ingredienserna (inte lingonen) och vispa ihop allt.

Fördela glasyren på de klara muffinsarna med en sked eller spritsa för en prydligare look. Har du gjort kakan i sockerkaksform vänder du bara upp kakan på en talrik och brer glasyren över den med en slickepott.

Garnera med lingon och servera!

 

Lycka Till 

 

 

4 maj 2013

Välkommen

Välkommen till www.bakamera.n.nu.