PassionsCurd (Malins)

/image.jpg

FOTO: Malin Wisjö

Den här härligt uppfriskande Passions curden passar utmärkt som fyllning i macrons eller till marängtårta!

Malins PassionsCurd

 

Du Behöver:

  • 9-10 st            Passionsfrukter (mogna)
  • 3 st                 Äggulor
  • 75 gram         Smör
  • knappt 1 dl    Socker
  • Citronsaft efter smak (egenpressad eller på flaska)

 

Gör Såhär:

Dela på frukterna och gröp ur dem med en sked ner i en kastrull.

Rör ner äggulorna.

Sätt plattan på svag värme och ha i sockret.

Skär smöret i bitar och tillsätt det i kastrullen.

Höj värmen ytterligare och rör om tills smöret smält. Låt nästan sjuda nån minut under omrörning. (Det ska vara väldigt varmt men ej komma några bubblor)

Sila därefter bort alla kärnorna. Dra med en sked över kärnorna och pressa skeden mot dem så du får ut så mycket smak som möjligt av frukten. 

Häll tillbaka curden i kastrullen och ha i citronsaft efter önskad syrlighet! Värm upp under omrörning.

 

Häll över curden i en liten porslinsskål eller glasskål att svalna i, i rumstemperatur. Rör om då och då. När den inte längre är het/varm häller du över curden i en glasburk och förvara den därefter i kylen.

 

Lycka Till

 

23 sep 2014

Välkommen

Välkommen till www.bakamera.n.nu.