Maränger

/image.jpg

FOTO: Malin Wisjö

 

Maränger

UGN: 100 Grader C

Du Behöver:

  • 1 dl socker
  • 3 äggvitor

Gör Såhär:

Lägg äggvitorna i en fettfri bunke. (Plastbunkar kan ha fett kvar fast man diskar dem. Det kan resultera i en lös marängsmet som inte vill bli fluffig.)

Ha i ca 1/3 av sockret. 

Vispa till ett fast och hårt skum med elvisp.

Strö resten av sockret lite här och var, inte allt på samma ställe, då kanske smeten faller ihop.

Vänd sedan ner sockret. RÖR INTE! Då försvninner luften och smeten blir rinnig. Så ta en bit i taget med sked och vänd på den.

Klicka sedan upp smeten på en plåt med bakplåtspapper, eller spritsa upp den. Gör ganska små maränger och lägg dom tätt på plåten så alla får plats.

Ställ in i mitten av ugnen I ca 60 min.

När du tar ut dem känns de mjuka, så låt de svalna nån minut så de stelnar innan du tar bort dom från plåten med en stekspade eller med händerna. 

 

Lycka Till

 

 

 

4 maj 2013

Välkommen

Välkommen till www.bakamera.n.nu.