Kokostosca Kakor

/img-3994.jpg

FOTO: Malin Wisjö

Dessa godbitar är en härlig kombination av kladdkaka och kokostosca. Även de som inte är så förtjusta i kokos brukar ta minst två;) De har blivit en av mina favoritkakor att göra och det här receptet blir så gott! 

 

Kokostosca Kakor

UGN: 200 grader

 

Du Behöver:

Kladdkakebotten

  • 175 g    Smör
  • 4  st      Ägg
  • 6 dl       Socker
  • 3 dl       Vetemjöl
  • 2 tsk     Bakpulver
  • 8 msk   Kakao
  • 2 tsk     vaniljsocker
  • 2 krm    Salt

 

Toscasmeten

  • 75 g      Smör
  • 2 dl       Socker
  • 1½ dl    Grädde
  • 1 dl       Sirap
  • 200 g    Kokosflingor

 

Gör Såhär:

Kakan

Sätt igång ugnen.

Klä en långpanna (ugnsplåt med kanter) i bakplåtspapper så det täcker botten och kanterna då kakan kommer att resa sig.

Smält smöret.

Vispa ägg och socker poröst.

Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en separat skål/bunke.

Rör ner det smälta smöret i äggblandningen.

Blanda sedan i de torra ingredienserna i smeten och rör om tills det blir en jämn och fin smet.

Bred därefter ut smeten på plåten och grädda mitt i ugnen i 12-15 min.

 

Toscasmeten

När du ställt in kakan i ugnen rör du ihop alla ingredienserna i en kastrull. 

koka upp under omrörning.

 

Därefter..

När kakan har stått inne i 12-15 min tar du ut den och ställer den på spisen. Lyft plåten lite och släpp den på spisen ett par gånger så den sjunker ihop till en platt kaka utan stora bubblor.

Häll sedan på toscasmeten och bred ut den så det bli jämnt på hela kakan.

Ställ sedan in den igen i mitten av ugnen i 10 min till tills toscan får en fin gyllenbrun färg lite här och var.

 

Ta sedan ut den och låt den svalna ordentligt innan du skär den i önskad form. Vanligast är att skära den i rutor.

 

Lycka Till

 

 

 

 

27 apr 2014

Välkommen

Välkommen till www.bakamera.n.nu.