Knäck

knack.jpg

Den här knäcken görs i micron men smakar PRECIS lika dant som den knäck som tar en evighet att göra! :)

Smörknäck i Micron

Ca 60 st

Du behöver:

  • 100 gram smör
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl socker
  • 1 dl sirap
  • eventuellt ½ dl hackad mandel

Gör Såhär:

Börja med att placera ut knäckformar på en en bricka eller plåt. 

Skålla mandlarna och ta bort skalet.

Hacka dem till små smulor och lägg åt sidan.

Blanda smör, grädde, socker och sirap i ett temperaturtåligt och högt kärl/ skål med stor bubbelmån. Smeten kommer att bubbla mycket i micron.

Koka på full effekt 8-10 minuter utan att täcka över skålen med lock eller microskyddslock.

Därefter gör du kulprovet. (häll upp kallvatten i ett glas och klicka i en smetdroppe med en sked. Är smeten hård därefter är det klart, är den mjuk ska den stå en stund till)

Höll smeten kulprovet rör du ner mandeln snabbt och häller fort över smeten i en värmetålig kanna med pip.

Häll smeten i knäckformarna.

Låt stelna.

 

Lycka Till

6 maj 2013

Välkommen

Välkommen till www.bakamera.n.nu.