Kladdkaka Chokladfavoriten

 /host-286.jpg/image.jpg

FOTON: Malin 

Kladdkaka, Chokladfavoriten

Perfekt till fika!

UGN: 175 grader C

Du Behöver:

  • 100 gram smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 ½ dl vetemjöl

 

Florsocker

 

Gör Såhär:

Smält smöret i en kastrull. Knäck äggen i en lite skål eller kopp för att kunna se eventuella äggskal.

Rör ner alla ingredienserna i i kastrullen tillsammans med smöret , även äggen.

Klä en form (helst med löstagbar botten!) med bakplåtspapper och klipp bort det överflödiga pappret som sticker ut över kanterna. (Det går lika bra att smörja formen med smör, det ger sega och goda kanter!)

Häll smeten i formen och ställ kakan mitt i ugnen. Den ska vara inne i 25-35 min. Kladdkakan på första bilden har varit inne i 35 min. Den är kladdig men fast. Den andra bilden visar en kaka som varit inne i ca 20-25 min.

När kladdkakan är klar låter du den svalna nån minut innan du lägger över den på en talrik.

Pudra sedan florsocker över kakan. 

 

Tips! 

Jätte gott med löst vispad grädde till och färska bär!

 

Lycka Till

 

 

 

3 maj 2013

Välkommen

Välkommen till www.bakamera.n.nu.