Havrekakor

/havrekakor.jpg

Lånad bild från bakedwithstyle.com

Vem gillar inte havrekakor? Här är det bästa receptet enligt mig! 

 

Havrekakor

 

UGN: 175 grader C

Du behöver:

  • 150 gram         Smör (Rumsvarmt)
  • 1½ dl               Socker
  • 3 dl                  Havregryn
  • 1 1/4 dl           Vetemjöl
  • 1/4 tsk            Salt
  • ½ tsk               Hjorthornsalt

Gör såhär:

Sätt igång ugnen.

Vispa smör och socker poröst.

Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en separat bunke och ha sedan ner blandningen i smör- och sockerblandningen. 

Klä en plåt med bakplåtspapper. 

Rulla små bollar av degen (ca 1 msk/kaka) 

Platta ut bollarna på plåten lite lätt så att de nästan ser ut som små hockypuckar.

Kom ihåg, om du inte är en van kakbakare för då vet du säkert redan det här, att inte lägga kakorna för nära varann då de flyter ut i ugnen!

Grädda mitt i ugnen i 7-9 min. När halva tiden har gått (ca 5 min) tar du ut plåten och roterar den och sen ställer in den igen.

Kakorna är klara när de börjar få lite gyllenbrun färg runt kanterna. 

Låt svalan, med fördel på galler.

 

Lycka Till!

 

9 jul 2014

Välkommen

Välkommen till www.bakamera.n.nu.