TIPS OCH HJÄLP

Tips Och Hjälp

Här inne kan du få lite tips på hur man sköter olika redskap som du har i köket på bästa sätt Och hjälp med vad olika ord som används i recepten betyder.

 

mtt1-97881379.jpg

Vad betyder de olika förkortningarna?

dl   =  Deciliter

msk= matsked

tsk =  Tesked

krm = Kryddmått

 

 

Vad betyder det här då?

Stjälp upp ( stjälp upp kakan ) = Vänd upp kakan

Sikta = Sila

 

RECEPTEN


Läs noga igenom receptet innan du börjar baka. Så du inte upptäcker halvvägs att du gjort fel eller inte har allt som behövs hemma! Det blir så tråkigt då:)

 

TIPS VID RENGÖRING 

TRASAN

Har du problem med sur trasa i köket? Då gissar jag att du sköljer ur trasan i varmvatten innan du hänger upp den.

När du använt trasan eller svampen sköljer du först ur den i varmvatten för att lösa upp fettet.

Skölj sedan trasan ordentligt i kallvatten! Sköljer du den i varmvatten innan du hänger upp den frodas bakterierna, vilka gör att du får en sur trasa. Mina trasor luktar aldrig surt!

Så skölj noga och kallt innan du hänger upp den! DÅ trivs inte bakterierna.

 

MILJÖTÄNK

 

UGNEN

När du värmer upp ugnen är det bästa att ha på varmluften. Det går fortare att komma upp i värme då vilket är bra både för miljön och för plånboken!

  

 

 

Välkommen

Välkommen till www.bakamera.n.nu.