Creme Brulé

creme-brulee-2957.jpg

 

Creme Brulé

UGN: 165 Grader C

Du Behöver:

6 st Dessert formar (såna som på bilden) + En liten gasbrännare (finns att köpa ett set, där ingår 4 dessertformar och en liten gasbrännare)

  • 5 dl grädde
  • 0,8 dl socker
  • 4 äggulor
  • 1 vaniljstång

 

Gör Såhär:

Dela vaniljstången på mitten, längs med hela stången. 

Skrapa ut fröna med kniven och ha ner dem i en kastrull.

Häll i grädden i kastrullen och den urskrapade vaniljstången. (För den har fortfarande smak kvar i sig)

Sätt plattan på medelvärme. Mednas gräddblandningen sakta värms upp lägger du äggulorna i en bunke.

Ha i sockret i äggen och vispa försiktigt ihop det för hand.

Rör om i kastrullen nu till det är så pass varmt att det ångar om det mycket men det får inte börja koka!

När blandningen är varm häller du i lite av den i äggsmeten och rör ihop. Ha sedan i resten av gräddblandningen och rör ihop. 

Det är viktigt att du rör så mycket som möjligt, vispar du blir smeten bubblig!

Ta fram en sil och lägg den över en oanvänd bunke. 

Häll smeten i silen. Nu silas eventuella klumpar och bitar från vaniljstången bort samt vaniljstången.

Ta gasbrännaren och sätt den på lägsta nivå. Använd den för att få bort alla bubblor! du bara sveper med den över bubblorna så PLOPP är dom borta. Smeten ska vara helt slät!

Ta nu fram en ugnsplåt med kant och en kökshandduk/diskhandduk. Blöt handduken under kranen och krama ur den. Vik den fint och slätt och lägg den i botten på plåten. 

Häll upp smeten i formarna, 3/4 av varje form ska fyllas. 

Placera formarna på handduken i plåten. Ta gasbrännaren igen och ta bort eventuella bubblor.

Nu ska plåten fyllas med kokande vatten så det täcker halva dessertformarna.

Ställ plåten i mitten av ugnen i ca 50 min. De ska bete sig gelé aktigt när du tar ut dem. 

Ställ puddingarna på en bricka och sedan ska de stå i kylen i 4 timmar.

Innan servering, strö lite råsocker+strösocker på puddingen och bränn på det med gasbrännaren tills du får fram en fin och knäckig yta!

Lycka Till

 

 

 

3 maj 2013

Välkommen

Välkommen till www.bakamera.n.nu.