Cookies

/image.jpg

 FOTO: Malin Wisjö 

Cookie´s

 

UGN: 175 Grader C

Du behöver:

 

  • 150 gram ljus blockchoklad
  • 175 gram smör
  • 2 ½ dl brun farin socker
  • 1 ägg
  • 3 dl havregryn
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt

 

Gör såhär:

Hacka chokladen i lagom små bitar. Lägg åt sidan.

Smält smöret. Rör sedan ihop det med det bruna farin sockret i en bunke.

Rör ner ägget.

Blanda samman de torra ingredienserna för sig.

Ha sedan i de torra ingredienserna och den hackade chokladen i smeten och rör ihop.

Du kan antingen klicka upp smeten på en plåt med bakplåtspapper (vanliga cookies) eller bred ut den på plåten, fortfarande på bakplåtspapper. Och sen skär du ut rutor efter gräddningen innan det svalnat.

Ska du bre ut den på plåten är det lättast om du sätter ett par fryspåsar på händerna eller om du har plasthandskar hemma och använder händerna till att trycka ut den ordentligt. 

Gräddas mitt i ugnen i 8-10 min som vanliga cookie's och i 12-14 min om du tryckt ut hela smeten.

 

 

Lycka Till!

 

29 maj 2013

Välkommen

Välkommen till www.bakamera.n.nu.