Malins Chokladtårta

chocolate-cake-recipe.jpg

 

Nu avslöjar jag hur jag gör min underbara chokladtårta! :)

Själva kakan är densamma som Ullas sockerkaka fast med 4 msk kakao i. Mormors recept;) Därefter har jag använt mig av det jag tycker blir godast tex i chokladkrämen❤️

 

 

Malins Chokladtårta

UGN: 175 Grader C

 

Du behöver:

KAKAN

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 gram smält smör
  • 1 ½ dl kokande vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao

Chokladkrämen

  • 2 ½ dl florsocker
  • 75 gram rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 125 gram mörk choklad ( Marabou )

 

Gör såhär:

KAKAN

 

Smält smöret och ställ åt sidan.

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

Ha i vaniljsockret i smeten och rör sedan ner smöret.

Rör därefter ner det kokande vattnet.

Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en separat skål.

bland sedan ner det fort i smeten. Vispa så lite som möjligt för att undvika att kakan blir seg! Så jobba snabbt;)

 

Smöra och bröa en sockerkaksform utan hål i mitten. Häll i smeten och ställ in mitt i ugnen i 30-35 min.

Öppna inte ugnen förens 30 min har gått. Annars är det risk att kakan faller ihop.

Kakan är klar när potatisstickan inte blir kladdig när du sticker i den.

 

CHOKLADKRÄMEN


Chokladkrämen gör du medan kakan är i ugnen.

 

Sikta florsockret i en bunke (Sila).

Vispa florsockret med smöret till en jämn och klumpfri massa med elvispen (degkrokarna/spiralvisparna). Det kan ta någon minut!

Ha sedan i ägget och vispa igen.

Smält chokladen i ett vattenbad eller i micron. Det är säkrast att göra det i vattenbad så chokladen inte bränns vid eller blir för varm.

Rör sedan ihop chokladen med florsockersmeten.

Ställ inte in i kylen, då blir den svår att bre ut på kakan sen.

 

TIPS! Jag brukar använd en hel sats med chokladkräm till mitten av tårtan och så gör jag en till halv sats som jag brer ut ovanpå kakan.

 

BYGGA IHOP TÅRTAN

 


När kakan är klar, stjälp upp den på en talrik eller ett tårtfat. Låt den sedan svalna i ca 15-20 min.

Dela den sedan på mitten genom hela kakan, så du får två tårtbottnar, med en bra kniv.

Bre ut krämen i och på tårtan. 

 

TIPS

 

Kakan är god som nygjord, nerkyld och värmd i micro tills chokladkrämen smälter lite.

Att värma den i micron är populärast när jag bjuder på den! :)

 

Kan Serveras med glass, bär eller grädde!

 

Lycka Till

 

 

 

 

30 maj 2013

Välkommen

Välkommen till www.bakamera.n.nu.