Chokladfondant

FOTO: Malin Wisjö

Denna härliga chokladbomb är perfekt som dessert eller till fredagsmyset framför TVn!

UGN: 200 Grader C, Varmluft

Du behöver:

  • 100 gram mörk choklad (Marabou använder jag mig av)
  • 100 gram smör
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker



Gör så här:

Smält smöret i en kastrull, dra bort från plattan och bryt ner chokladen och rör tills den smält.

Tillsätt äggen och äggulorna och rör samtidigt till en jämn smet. 

Tillsätt sen socker och vetemjöl och rör klumpfritt. 

Pensla 4 stycken muffinsformar i papper eller i dessert formar som kan vara i ugnen med smält smör och strö eller pudra kakao så att det täcker sidor och botten. Ställ sedan formarna i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt om du har dessert formar.

Fyll formarna till lite mer än hälften. Grädda i 16-17 minuter, inte mer i 200 grader. (varmluftsugn). 

Fondanten är klar när smeten rest sig och fått en rundning på ytan och det syns att den är något hård, ungefär som en muffins. Då är det dags att ta ut dom, låt dom inte stå inne längre om du vill ha en tjockflytande krämig mitten. Vänd försiktigt formarna upp och ner direkt på det fat dom ska serveras på. 

Serveras med fördel genast medans dom är varma!

 

Lycka Till

 

3 maj 2013

Välkommen

Välkommen till www.bakamera.n.nu.