Ananaspaj (Bibbi och Görans)

ananas.jpg

Den här pajen är grymt god!

 

Ananaspaj

UGN: 175 Grader C

 

Du Behöver:

DEG (Pajskal)

  • 150 gram smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver

FYLLNING 

  • 2 dl Creme fraîche
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 450 gram krossad ananas ( 2 små burkar )

Gör Såhär:

  1. Häll ananasen i en sil och låt rinna av över en skål eller i slasken.

DEGEN 

Smält smöret i en kastrull.

Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke.

Ha i det smälta smöret och arbeta till en fin pajdeg.

Tryck ut degen i en pajform i botten och upp på kanterna (men inte till kantslutet)

Var noga med att trycka ut degen i kanterna också så det inte blir jätte tjockt med deg där och tunt över allt annat. Det ska vara rätt så jämntjockt i hela formen.

FYLLNINGEN 

Blanda alla ingredienserna förutom ananasen till en jämn smet. 

Ha sedan i ananasen som runnit av överflödig saft för att undvika en blöt och lös pajfyllning.

Häll fyllningen i formen och ställ in mitt i ugnen i 30 minuter.

 

Serveras med Vispad grädde eller glass!

 

Lycka Till

 

6 maj 2013

Välkommen

Välkommen till www.bakamera.n.nu.